Onze missie
Kwintes ondersteunt mensen met (langdurige) psychiatrische kwetsbaarheid en/of psychosociale problemen via zorg en wonen. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving, waarin mensen hun bestaan opnieuw inhoud en richting geven en het leven leiden dat bij hen past.
Onze ondersteuning
Kwintes biedt herstelgerichte zorg, het liefst in de vertrouwde thuissituatie. Daarvoor ontwikkelen we producten en diensten voor begeleiding en wonen. Als begeleiding aan huis niet toereikend is, bieden we cliënten een veilige omgeving in onze locaties voor huur, beschermd wonen of opvang. We doen aan preventie, begeleiden mensen naar werk, voegen behandelaspecten toe, bieden trainingen en zelfhulp en geven nazorg. Kwintes biedt ondersteuning in de regio’s Flevoland, Gooi en Vechtstreek, Veenendaal, Utrecht en Gouda.
Inzet van ervaringsdeskundigheid
Kwintes kiest expliciet voor het inzetten van ervaringsdeskundigheid om het ‘hersteldenken’ te versterken; in de functie van ervaringsdeskundige én in de competentie ervaringsdeskundigheid voor begeleiders. Het opleidingstraject leidt binnen Kwintes op tot woonbegeleider met ervaringsdeskundigheid. Je ontwikkelt je tot woonbegeleider en geeft deze vorm vanuit je ervaringsdeskundigheid, waarbij je de verschillende rollen van ervaringsdeskundige leert inzetten. Als woonbegeleider met ervaringsdeskundigheid werk je in onregelmatige diensten op een
woonvorm binnen Kwintes.
Voorwaarden stage/leerwerkplekken
Elk jaar zijn er 3 leerwerkplekken voor voor studenten die een mbo-4 opleiding met ervaringsdeskundigheid volgen.
Bij Kwintes krijg je de kans ervaring op te doen en je te ontwikkelen tot woonbegeleider in combinatie met je ervaringsdeskundigheid. Je werkt (minimaal) 24 uur per week in de praktijk en gaat 1 dag in de week naar school. Het eerste studiejaar ontvang je een stagevergoeding van € 350,– bruto bij 36 uur per week; het tweede studiejaar bieden wij je een leer-/arbeidsovereenkomst voor de resterende duur van de opleiding met een bijpassend salaris (maximaal € 2.524,– op basis van 36 uur, CAO GGZ, FWG 35).
Kwintes heeft de intentie je een functie in de zorg aan te bieden na het behalen van je diploma. De opleidingskosten worden voor 90% door Kwintes vergoed.
Functie eisen en toelatingseisen opleiding
- Een vmbo-diploma, mavo-diploma, een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.
- Je hebt persoonlijke ervaring met psychosociale en psychiatrische kwetsbaarheden en het herstellen daarvan.
- Je bent bekend met de begrippen herstel, eigen regie, empowerment en methodische zelfhulp.
- Je hebt een lerende houding, bent relatiegericht en kunt goed samenwerken.
- Het is belangrijk dat je bereid bent op onregelmatige tijden te werken.
De volgende competenties heb je (deels) in huis of je bent bereid deze tijdens het leertraject (verder) te ontwikkelen:
- Contacten kunnen opbouwen.
- Relaties kunnen onderhouden.
- Grenzen kunnen stellen.
- Zelfstandig kunnen handelen.
- Goed kunnen anticiperen in verschillende situaties.
- De eigen ervaring kunnen doorvoelen en kunnen overstijgen
Over ons
Het Platform Ervaringsdeskundigheid Zorg & Welzijn is een krachtig netwerkverband waar dertien zorg- en welzijnsorganisaties aan deelnemen. Deze organisaties zijn werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Daarnaast participeren mbo- en hbo-instellingen.